HOLLA VIEWERS :)



Vas Happenin !? Thank you for stopping by :) This blog are 100% wrote about my life . Hope you'll enjoy :3

Kitchen Class

Salam . Apo khabo ? Saya baik baik saja . Ehhh jap , tak suka gelar diriku sebagai saya , aku lebih suka gelar diri aku dalam blog ni 'aku' . Hahah . Well well , harini merupakan hari pertama kami masuk kelas kitchen . First lesson utk memasak . Semua muka pakat excited . Aku pun excited smpai time smpai dekat kelas baru teringat yg aku lupa bawa apron dgn towel . Muka aku time tuhh mmg btol-2 cemas . Mmg tkot nnt lecterur dtg sbb time tuh dah pkol 8.06 pagi . Disebabkan takot kna marah ak balik bilik pi amik apron . Jauh kott . Dengan pakai safety boots yg berat tuh . Haihhh lenguh bhai tapi kecuaian ak kan . Bodoh jugak .  Dah takdir kan . Hahaha . Kelas start kinda late , alhamdulillah ak sempat sampai balik dekat kelas sebelum lecterur dtg . Fuhhhhhh . Soo sebelum kami masak , lecterur akan buat briefing dlu . Dia tunjuk cara-2 nk masak utk smua resepi yg nk dimasak utk harini . Lpasth dia biar kami masak sendiri . Jadi mmg kena focus gila dia tunjuk just for one time only .

There will be 5 recipes that we are gonna cook for today which is muffin , pancake , garlic bread , tempura vegetables and roasted chicken . Act it's kinda simple to do it . Easy to make it . Huhuhu . So here some pics that i took .











Inilah hasilnya . Ohh gmbar yg atas ni yg ayam tuh belum letak dalam oven lagi . Hihih . Apapun , penat sangat . Kaki pun sakit btol ~ Seriously , jalan pun tak btol . Fuhhhh ~ Kelas mula pkol 9 pagi hingga 5 petang . Tapi seronok . Hahah . Mmg tapau bawa balik . Itu saja . Kbaoi .

No comments:

Post a Comment