HOLLA VIEWERS :)



Vas Happenin !? Thank you for stopping by :) This blog are 100% wrote about my life . Hope you'll enjoy :3

Gerun


Salam . Semalam (khamis) pkol 7.45 ptg semua pelajar or penduduk kamsis WAJIB turun ke Pusat Islam bagi beragama islam lah . Bagi non muslim kena pegi Pusat Sukan . Kami diberitahu bahawa harini akan ada bacaan yassin besar-besaran sekali dgn menghalau makhluk halus . K , elok-2 trun saja , bekalan elektrik dari setiap blok tutup . K agak gerun sat . Ramai jugak ustaz-ustaz dari DarusSyifa' datang . Mula-2 dengar ustaz bagi ceramah sedikit . Kemudian baca yassin . Dlam pkol 9 mlm baru solat isyak berjemaah . Hbis solat , buat solat hajat plak . Barulah mula baca ayat kursi dan surah-2 . Dalam pkol 10 lebih klu tak silap lah , pelajar lelaki kena naik semua blok perempuan utk tabur garam dan lada hitam . Sambil tabur/rejam tuh azan berkumandang . Dalam pkol 11 lebih tuh habis lah diaorg baling tuh . Kami pun di benarkan balik ke bilik masing-2 . Tapi tak boleh nk sapu lantai selama 3 hari atau seminggu . Biarkan begitu saja . Lepas hbis tuh , ada lah jugak histeria . Errrrrrrr , ak buat taktau jah sbb takot bala plak nnt kan .

Histeria dkt poli ak lagi berleluasa segak kes bunuh diri tuh . Alahh , lagi lagi kawasan persekitaran kami ni hutan plak kan lagilah banyak 'benda' tuh . Keesokkan harinya , lagi byk cerita dari org ramai pasal histeria . Tak sure lah berapa org yg kena . Tapi yg pastinya two of my classmates ada yg kena . Pffffffffft , gerun dengar alin cerita . Bukan tuh saja , ada lagi org cerita pasal time diaorg baling garam tuh smua 'benda' lari ke tasik . Yg boleh nmpk tuh mmg senyap lah kan . Fuhhhh . Malas nk cerita panjang lebar lagi . Moga benda ni tak menjadi lagi teruk . Amin :| Kbaoi .

No comments:

Post a Comment