HOLLA VIEWERS :)



Vas Happenin !? Thank you for stopping by :) This blog are 100% wrote about my life . Hope you'll enjoy :3

Kem Kelab Kembara

Salam . Haiiiiiiiiii , im back !! Syukur alhamdulillah perjalanan pergi dan balik kem pada pagi sabtu yg lalu berjalan dengan lancar .

Dari Politeknik




Dalam pkol 7.45 pagi pada hari sabtu , seramai 38 orang pelajar dan seorang pensyarah bertolak dari politeknik ke Bendang Man , Sik , Kedah . Sampai dekat Gurun berhenti utk sarapan di R&R selama 20 minit saja . Aku nampak penimbang berat . Tunggu apa lagi cucuk duit masuk timbang trus . Resultnya..............jeng jeng jeng ? Berat aku NAIK 2KG !! Yippie yayyyy :D Mmg aku seronok sgt . Senyu lebar ja lepastuh , Haha . Lagi semangat aku nk teruskan makan banyak :p . Aku tak lalu nak makan . Jadi yg menjadi tumpuan hanya jagung cup . Lepastuh , perjalanan kami ke tempat kem dalam sejam lebih .




Hari Pertama




Kami sampai ke destinasi dalam lingkungan pkol 11 pagi lebih klu tak silap . Then berkumpul di perkarangan parking . Kami diberi sedikit keterangan dari pihak fasi yg akan guide . Time tuh jugak dibahagikan kumpul sebanyak 6 kumpulan , nasib baik boleh pilih sendiri . Fuhhh ~ Dlam beberapa minit mcm tu bermulalah aktivit kami masuk hutan . Dalam matahari terpacak atas kepala mmg berpeluh satu badan berjalan sampai masuk ke hutan tuh . Bila dah masuk hutan , barulah rasa sejuk ~ Perjalanan agak jauh naik bukit lah kejap trun curam ah , tapi mmg extreme bhai . Suka angat XD . Yg paling best time masuk hutan ni kena merentasi sungai . Auchhh sejuk jah air . Klu dapat mandi sekali lagi best . Kemudian kena masak , kami dibekalkan sardin paket , nasi dua paket , garam , 6 botol air mineral ,  ubi kentang 2 biji dan telur 2 biji . Tggu apa lagi masak lah utk makan tengahari . Sedap tak sedap bantai saja janji makan . Dlam pkol 4 lebih baru dapat berehat dan masuk ke dalam khemah yg disediakan . Nadia tegur kaku aku berdarah , tgk tgk bekas pacat gigit . Huhu , nasib baik lah dia gigit aku tak perasan , klu depan mata mmg dah menjerit . Then mandikan diri dengan air sungai yg sejuk ya amat !

Pkol 5 ptg ada ceramah skit . Aku tak dengar sgt ceramah tuh agak bosan , sempat bergambar .






Minum petang plak . Baru balik khemah . Malam ada aktiviti Ice Breaking . Yang ni lawak , tetiba fasi mintak mana-2 kumpulan tawar diri , so kami secara spontan pi depan . Dapat markah unexpected . Tetiba kena buat game satu barisan lepastuh kena buat mcm tunggang motosikal . Mmg aku tk dpt bayangkan mcm mna mirip muka kami time tuh mesti lawak . Lepastuh , setiap kumpulan kena buat benda yg sama jugak . Igtkan dah habis aktiviti tapi still ada lagi . LDK plak . Setiap kumpulan kena buat game . Dalam dalam byk byk game , game yg last sekali paling best . Menari . Hihik . Pkol 1.30 pagi baru dapat pulang ke khemah masing-2 .

Hari Kedua / Last day

Hari terakhir kami di kem boleh tahan lah jugak . Kena bagun awal . Tido pun tak ckup , dalam 4 jam saja dapat tidur . Kak Ti cakap aku menangis . Errr , mungkin aku mengigau kott . Pkol 7 pagi kena buat senaman . Lari satu kem tuh , makan breakfast . Barulah ada sedikit taklimat tentang kegunaan kompas . Hbis taklimat ada aktiviti mencari bearing sesuatu tempat . Sebelum start , setiap kumpulan kena buat trademark sendiri . Trademark kami paling gempak . Hahahah *bangga* .

My teammates !
Kumpulan aku dilepaskan second last , habis cari bearing kedua terawal . Haha , laju tak ? Mmg best ah dpt kerjasama sebegini . Buat cepat habis cepat . Bila semua kumpulan dah selesai buat . Sesi menyemak jawapan plak . Hbis-2 semak jawapan terus buat penutup . Penutup pun serba biasa saja . Walaupun markah beza satu point saja , hadiah semua diberi sama adil . Hahaha .








Habis ucapan yg diberi oleh Tokwan dan hadiah semuanya telah diberi barulah dapat pergi makan tengahari . Klu ada nk mandi sungai boleh pergi , tapi tgk jam pun dah lewat mcm tak sempat saja nk kna berkumpul dalam pkol 3 ptg time tuh dah 2.30 ptg . Kami just chill out around , snap snap gmbar semua gitu .

Rasa berat hati sikit nak meninggalkan kem ini . Mmg best . Hope memori dan pengalaman di kem tuh takkan pudar dari ingatan ku , hihik . Jam 3.30 ptg bertolak dari Kem balik ke Poli . Semua pakat zZzzzzzz ja . Tgk tgk dah pkol 6 lebih baru smpai Poli . Balik balik bilik terus on lappy *remaja sekarang* Okay that all :P Kbaoi .

No comments:

Post a Comment