HOLLA VIEWERS :)



Vas Happenin !? Thank you for stopping by :) This blog are 100% wrote about my life . Hope you'll enjoy :3

Nostalgia lama

Salam . Oh m geeeeee ! Lama tak mengupdate . Hahaha . Setiap kali update mesti tulis yg saja . Mesti naik bosan kan kan kan ? Ahh kesah ? Aku nak cerita pasal phone pertama aku . Phone pertama aku yg dibeli dari hasil titik peluh sendiri ialah Sony W580i . Baru-2 ini ada classmates aku guna phone tuh terus teringat kembali nostalgia lama mcm mna phone tuh hilang .

Jap jap , hilang ? Yapp hilang , senang cerita jatuh dan hilang . Huhuhu . Ini kisah berlaku pada aku tingkatan 4 dalam tahun 2010 . Errr , hujung tahun lah kejadian ni berlaku . Time tuh aku baru dpt lesen P motor . Malam tuh plak , kawan aku aina minta tlong aku amik dia dkt Jusco . Motor Ego pulak baru beli *belum smpai sebulan lagi* semangat gitu nakpi amik dia . Otw nak amik dia mmg rushing sgt . Dia pun dok call aku time ak dkt traffic light . Sempat jugak aku jawab phone call itu dan time tuh plak lampu hijau . Maka aku tak sempat nk masukkan dalam poket . Jadi aku hnya letak dkt dashboard tepi motor saja .

Smpai dekat Kebun Sireh , jalan agak gelap dan time tuh aku bawa boleh dikatakan laju lah jugak . Dekat dgn kedai burger tepi jalan . Elok kona skit ada lubang , serius ak tak perasan langsung ada lubang dkt situ . Then aku dgr mcm benda terjatuh . Baru teringat rasa mcm phone aku yg terjatuh . Stop motor tepi jalan , mula operasi mencari phone aku tuh yg terjatuh . Rasanya dah masuk longkang mungkin . Cari punya cari punya cari , hmm nk tau apa yg aku jumpa ?

* classmate aku pnya phone *

Yg bulatan merah tuh saja aku jumpa . Dah lah phone aku warna hitam , mmg cari tk nmpk dan tk jmpa lah jawabnya . Itu lah wasiat terakhir dari phone pertamaku itu . Sedih tak sedih tak ? Hahahha *buat teruk* Emmm , phone ni klu tak silap aku dah guna tak smpai setahun lagi . Selepas phone ni , aku guna phone cokia . Lepas hbis SPM kemudian kerja baru guna phone baru Samsung Galaxy Wonder . But phone cokia still guna smpai skrang . Alhamdulillah , dua dua phone yg ak guna skrg still berfungsi :D Klu rosak beli baru . Habis cerita :p Kbaoi .

No comments:

Post a Comment